U bent nodig!

februari 2023

groep

Klantmanagers en jobcoaches zijn in de begeleiding naar werk met name gericht op de individuele wensen, mogelijkheden en beperkingen van hun cliënten. Er ontbreekt daarmee vaak een andere kant van het verhaal. Voor het runnen van een land dat voor iedereen leefbaar wil zijn is iedereen nodig.

De Participatie- en Inburgeringswetten dienen als formele onderligger voor een verhaal dat te weinig aandacht krijgt: in Nederland hebben we iedereen nodig om het schip te bemannen. Om het niveau van zorg voor elkaar vast te houden, om de belastingafdracht zeker te stellen zodat we veiligheid, zorg en onderwijs kunnen blijven betalen. En last but not least om verbonden te blijven met elkaar.

Dit gegeven mag veel meer uitgangspunt zijn in de gesprekken rond werk en meedoen. Het mag een dringende oproep zijn aan een ieder die nog geen bijdrage levert: U bent nodig!

Daar is het weer…

februari 2023

Ongekende solidariteit, los van etnische afkomst, sociale klasse of politieke voorkeur. “Iedereen komt helpen… Turken, Marokkanen, Nederlanders” In touw voor Turken, Syriërs en Koerden.

Hoe vaker veel mensen elkaar vinden hoe meer er blijft hangen aan bekendheid met elkaar. Door elkaar te leren kennen en met elkaar ergens voor te staan gaat inclusie het snelst. Zo hebben voetbalevenementen zoals onlangs en rampen als deze bijzondere bijeffecten.